Nápoje a koktejly
OVOCNÝ NÁPOJ S JOGURTEM
Suroviny:
3 jablka
hrst ostružin
hrst rybízu
1 banán
bílý jogurt
neochucené jogurtové mléko
Postup:
Jablka oloupeme, odstraníme jadřinec a rozmixujeme spolu s banánem, ostružinami a rybízem.
Na dno sklenice dáme část rozmixovaného ovoce, na které dáme čistý bílý jogurt. Zbytek rozmixovaného ovoce smícháme s neochuceným jogurtovým mlékem ( můžete smíchat i s jogurtem), a nalijeme na jogurt.
Poznámka:
Použila jsem mražené ostružiny a rybíz, takže jsem na dně poháru měla v podstatě ledovou ovocnou dřeň. Bylo to velmi osvěžující.
SMOOTHIE
1 větší mrkev
1 střední jablko
10 kuliček hroznů
2 dcl zazvorové limonády
Vše rozmixujeme v mixéru na smoothie
OVOCNÝ ČAJ TROCHU JINAK
Suroviny:
zelený čaj
bílé hrozny
švestky
meruňky
žlutý meloun
pro milovníky sladších chutí doporučuji přidat třtinový cukr
Postup:
Uvařime zelený čaj - nejlépe do větší konvice, který necháme vychladnout. Do něj přidáme ovoce a vše necháme v lednici přes noc vyluhovat.
Poznámka
Podáváme jakou letní svačinku, která v horkých dnech báječně osvěží.
JAHODOVO JOGURTOVÉ OSVĚŽENÍ
Suroviny:
jahody, cukr, čistý jogurtový nápoj, špetka skořice, ledová tříšť, kolečko citrónu
Postup:
Čerstvé jahody opereme, rozmixujeme s cukrem, špetkou skořice a čistým jogurtovým nápojem. Nápoj nalijeme do nazdobené sklenky a v létě můžeme přidat ještě ledovou tříšť. Výborné jako svačinka, nebo snídaně.
KARAMELOVÝ SVAŘÁK
Suroviny:
1 l červeného vína, 3 lžíce pískového cukru, 5ks hřebíčku, 1/2 badyánu, 2 kousky celé skořice, kolečko pomeranče, kolečko citrónu
Postup:
Do kastrólku nasypeme cukr, přidáme skořici, hřebíček a badyán. Zahříváme na ohni za stálého míchání a jakmile se začne cukr rozpouštět, přidáme pomeranč a citrón. Cukr začne karamelizovat a když už nebudete moct karamel zamíchat - ztvrdne - nalejte na něj červené víno. Vše nechte vařit.
Jak příjde nápoj do varu, sundejte ze sporáku, přikryjte pokličkou a nechte 5 min odstát.
Pak už stačí jen přecedit a v dobré společnosti popíjet
MANGOVÝ NÁPOJ S MRKVÍ